• restauracja
  • MENU
  • Studniówki
  • Szef Kuchni poleca

www.kuchniaotwarta.eu

 

- specjalizuje się w potrawach tradycyjnej kuchni polskiej

- przygotowuje wszystkie dania wyłącznie z naturalnych surowców:

- bez konserwantów i glutaminianu sodu

- ze sprawdzonych upraw ekologicznych

- serwuje potrawy zgodnie z systemem francuskim:

- dania serwowane przez kucharzy „prosto z patelni”

- dania pieczone w całości, krojone przy Gościach

- przygotowuje w 100% własne:

- pieczywo z pieca chlebowego

- wędliny domowego wyrobu

- ciasta, słodkości z własnej cukierni

- oferuje sezonowe menu

 

MENU

menu obowiązuje od 25.09.2017

   

     Śląskie Smaki
    Wątróbka z królika 20 zł
    Żur śląski 16 zł
    Ajntopf warzywny z kaczym udkiem 19 zł
    Rolada śląska 38 zł
    Pierś z kaczki 55 zł

 

     Zakąski, przekąski
    Buraki Hrabiego Tyszkiewicza 12 zł
    Śledź macerowany w oleju lnianym 19 zł
    Placki ziemniaczane z łososiem 22 zł
    Befsztyk tatarski 38 zł
    Przekąska Gessler 39 zł

    Zupy   
    Rosół 16 zł
    Krem z pomidorów 19 zł
    Krem z dynii 19 zł
   
    dania główne
    wołowina
    Pieczeń z młodych byków 42 zł
    Sztuka mięs z kwiatkiem 42 zł
    Boeuf Stroganow 55 zł
    Befsztyk z polędwicy69 zł

    cielęcina
    Sznycel cielęcy 45 zł
    Eskalopki cielęce a'la Toklas 59 zł

    drób
    Kurczę w śmietanie 43 zł
    Kaczka pieczona z jabłkami 65 zł

    wieprzowina
    Kotlet schabowy 35 zł
  
    ryba
    Ryba dnia 59 zł

    pierogi
    Pierogi ruskie 24 zł
    Pierogi z leśnymi grzybami 24 zł
    Pierogi z mięsem 24 zł

    dania bezmięsne
    Grillowane warzywa z sosem czosnkowym 20 zł  
    Bukiet gotowanych jarzyn z grillowanym serem 20 zł
    Naleśniki z kozim serem i szpinakiem 29 zł

    Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami 29 zł
    Bliny ziemniaczane z ratatouille 29 zł
  


    sałaty
    Sałata z wątróbką z kurczaka
    z sosem malinowym 20 zł

    Sałata z warzywami 22 zł
    Sałata z grillowanym kurczęciem 28 zł
    Sałata z kozim serem 32 zł


    desery
    wózek deserów 14 zł
    crepes suzette 18 zł

 

REZERWACJA STOLIKA:
32 721 11 66
restauracja@kuchniaotwarta.eu

Studniówki

Zapraszamy do organizacji STUDNIÓWKI w nowo powstałej sali bankietowej. Sala o powierzchni 400 m. kw. umożliwia organizację studniówek dla 250 osób.

Oferujemy zróżnicowane pakiety usług.

 

Szczególnie polecamy pakiet all inclusive obejmujący:

- bogate menu /kolacja serwowana , bufet zimnych przekąsek, bufet słodki, 2 gorące posiłki/
- napoje gorące oraz gazowane i niegazowane bez ograniczeń
- obsługa DJ
- ochrona lokalu
- usługa foto-wideo /zdjęcie klasowe, film z przyjęcia w rozdzielczości full hd/

 

>>> SPRAWDŹ NASZĄ OFERTĘ <<<

 

Zapraszamy do dokonywania rezerwacji:
tel.: + 48 784 036 220
e-mail: l.kluba@bestwesternkatowice.pl

Szef Kuchni poleca

Szef Kuchni poleca gęsinę świętomarcińską.

 

ZAKĄSKA
Gęsi pipek                                                  26 zł


ZUPA
Krem z pieczonej pietruszki                            19 zł
z kawałkami gęsiny                                       


DANIE GŁÓWNE
Gęś faszerowana kaszą gryczaną                  80 zł
z konfiturą z żurawiny
i czerwoną kapustą z bakaliami i miodem             

rezerwacja